vineri, 15 februarie 2019

 

Despre Razboieni 

              Proiect de promovare 


   
Comuna Războieni - bibliotecar, Dan Lupei




  Proiectul "Despre Războieni" are ca principal scop promovarea comunei Războieni, iar unul din episoadele acestuia s-a desfășurat sub umbrela unui proiect județean mai amplu intitulat: "Biblioteci nemțene - memorie și cultură".

La nivelul Bibliotecii Comunale se dorește ca proiectul "Despre Războieni" să aibă o dezvoltare continuă și să cuprindă de la istoria localității, cu primele atestări documentare, până la realitățile zilelor noastre.

"Biblioteci nemțene - memorie și cultură" a fost inițiat de Virgil Cojocaru, bibliotecar cu vastă experiență profesională în domeniu, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Bibliotecii Județene "G.T. Kirileanu". Proiectul are ca obiectiv valorificarea patrimoniului cultural local și punerea în valoare a acestuia, precum și prezentarea monografică a localităților. 

Biblioteca Comunala Războieni  prezintă în paginile cărții, "Memorie și cultură - monografii", carte editată cu acest prilej,  comuna Războieni, de la date generale, la privire și evenimente istorice, fapte și întâmplări importante, contribuții și participări ale locuitorilor, instituțiile de la nivelul comunei, proprietatea asupra pământului și situația economică, oameni de seamă ai comunității.

Volumul editat cu această ocazie cuprinde monografii și materiale realizate de 19 biblioteci din județul Neamț și a apărut la editura Cetatea Doamnei Piatra-Neamț, în anul 2018.

Bibliotecar,
Dan Lupei

Volumul "Memorie si cultura - monografii"









 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu